Message: Re: Run ending prematurely but without error Not Logged In (login)
 Next-in-Thread Next-in-Thread
 Next-in-Forum Next-in-Forum

Idea Re: Run ending prematurely but without error 

Forum: Run Management
Re: Sad Run ending prematurely but without error (Seb Galer)
Date: 09 Apr, 2013
From: Loc Martin <Loc Martin>

I experiment the same problem as you since I have updated Geant4 to version 9.6.p01 : instead of generate 1E10 events, the run stops after about 100k events, without any warning message and doing all the EndOfRunAction requested actions.

I 've found by chance a trick to pass throught this problem : if you use a macro file with twice the command "run/beamOn n", you will avoid the end of the two runs at 100k events. So my macro file looks like :

/run/beamOn 10000000000

/run/beamOn 10000000000

instead of just one "/run/beamOn 10000000000"

I dont know why this works, but I obtain two successive runs of 1E10 events instead of one run that stops around 100k events

It seems to be related to the macro file reading, but I dont know how. If anyone have an idea about that problem, It is welcome.

Thanks in advance,

Loc

Inline Depth:
 1 1
 All All
Outline Depth:
 1 1
 2 2
 All All
Add message: (add)

1 Feedback: Re: Run ending prematurely but without error   (Robert Hatcher - 09 Apr, 2013)
1 Agree: Re: Run ending prematurely but without error   (Loc Martin - 10 Apr, 2013)
2 Agree: Re: Run ending prematurely but without error   (Seb Galer - 11 Apr, 2013)
 Add Message Add Message
to: "Re: Run ending prematurely but without error"

 Subscribe Subscribe

This site runs SLAC HyperNews version 1.11-slac-98, derived from the original HyperNews


[ Geant 4 Home | Geant 4 HyperNews | Search | Request New Forum | Feedback ]