Message: Re: Muon decay Not Logged In (login)
 Next-in-Thread Next-in-Thread
 Next-in-Forum Next-in-Forum

Feedback Re: Muon decay 

Forum: Particles
Re: None Muon decay (Pietro Bonfa')
Date: 07 Jan, 2011
From: Gumplinger Peter <Gumplinger Peter>

Hi Pietro,

Do you have the same problem when you have the muon decay without regard to spin? Are you making sure that you implement the decay process for the muon correctly. I have a hunch that you probably have two decay modes active for the muon, the one it gets by default when it is instantiated and a second one you add. Have you followed this code:

http://www-geant4.kek.jp/lxr/source/examples/extended/optical/wls/src/WLSPhysicsList.cc#L149

or:

http://www-geant4.kek.jp/lxr/source/examples/extended/field/field05/src/F05PhysicsList.cc#L57

This doesn't explain that this happens only 1 in 5. I would think the double decay would now happen all the time....

Also, if you want to decay the muon with regard to its spin direction, you must set the muon's "polarization" with the particle gun (/gun/polarization). It is not enough to just issued the commands in N02 although the DecayWithSpin routine samples a random spin direction if the muon has no "polarization" specified. The latter gives the same result as if you hadn't used DecayWithSpin for the muon.

Cheers, Peter

 Add Message Add Message
to: "Re: Muon decay"

 Subscribe Subscribe

This site runs SLAC HyperNews version 1.11-slac-98, derived from the original HyperNews


[ Geant 4 Home | Geant 4 HyperNews | Search | Request New Forum | Feedback ]