Message: G4OpWLS photons absorbed but, sometimes, not emitted Not Logged In (login)
 Next-in-Thread Next-in-Thread
 Next-in-Forum Next-in-Forum

Question G4OpWLS photons absorbed but, sometimes, not emitted 

Forum: Processes Involving Optical Photons
Date: 04 Apr, 2018
From: Davide Nicotra <Davide Nicotra>

Hi. I have a simple geometry composed by a scintillator joined to a bar of WLS active material. Everythink works fine almost always: enabling verbose output for G4OpWLS process, I see that, sometimes, my photon gets absorbed but not emitted. I can see that because, usually, for a WLS process I get:

** Photon absorbed **

Exiting from G4OpWLS::DoIt -- NumberOfSecondaries = 1

But in those -very rare- cases I get:

** Photon absorbed **

This issue falsify the count of emitted (by scintillation) and absorbed photons. I always get less absorptions than emissions. As expected, if I disable G4OpWLS process, everything turns fine!

Looking at G4OpWLS.cc, I notice that this behaviour can occur if PostStepDoIt gets called, but the material has no WLSCOMPONENT property. However, in my DetectorConstruction class, I set WLS properties just for the WLS Bar and not for the Scintillator (which I expect not to have WLS interactions).

How can I avoid this?

Thanks in advance!

Inline Depth:
 1 1
 All All
Outline Depth:
 1 1
 2 2
 All All
Add message: (add)

1 None: Re: G4OpWLS photons absorbed but, sometimes, not emitted   (Daren Sawkey - 11 Apr, 2018)
(_ None: Re: G4OpWLS photons absorbed but, sometimes, not emitted   (Daren Sawkey - 12 Apr, 2018)
(_ None: Re: G4OpWLS photons absorbed but, sometimes, not emitted   (Davide Nicotra - 18 Apr, 2018)
(_ None: Re: G4OpWLS photons absorbed but, sometimes, not emitted   (Daren Sawkey - 23 Apr, 2018)
 Add Message Add Message
to: "G4OpWLS photons absorbed but, sometimes, not emitted"

 Subscribe Subscribe

This site runs SLAC HyperNews version 1.11-slac-98, derived from the original HyperNews