Message: Re: OpenGL not registered despite succesful installation Not Logged In (login)
 Next-in-Thread Next-in-Thread
 Next-in-Forum Next-in-Forum

Question Re: OpenGL not registered despite succesful installation 

Forum: Installation and Configuration
Re: None OpenGL not registered despite succesful installation (Remy Prechelt)
Date: 11 Sep, 2017
From: Ben Morgan <Ben Morgan>

On Sat, 09 Sep 2017 09:41:45 GMT, Remy Prechelt wrote:
> I've had Geant4+OGL running on this Linux machine (Arch 4.12 with Intel
> video card) for a few years and through a few versions. I removed all
> previous traces of Geant4 and downloaded the latest source code to
> attempt to update. I compiled Geant with -DGEANT4_USE_OPENGL_X11 and
> -DGEANT4_USE_QT. The compilation process reports that the OpenGL
> component was successfully installed and there are libG4OpenGL.so object
> files in the install directory.
> 
> When I attempt to run one of the examples, a new QT window opens (as
> expected) but OGL is not one of the registered graphic systems.
> 
> "Current available graphics systems are: ASCIITree (ATree) DAWNFILE
> (DAWNFILE) G4HepRep (HepRepXML) G4HepRepFile (HepRepFile) RayTracer
> (RayTracer) VRML1FILE (VRML1FILE) VRML2FILE (VRML2FILE) gMocrenFile
> (gMocrenFile) "
> 
> I've reinstalled mesa, updated my system, restarted, and recompiled a
> few times but still no luck. I'm at a loss for how to investigate this
> further. Other applications can use OpenGL without issue.
> 
> Anyone have any ideas?
>

How did you configure/build the example? With CMake/GNUmake/custom? It sounds like Qt support is available, but only the UI portion is enabled when building the example.

 Add Message Add Message
to: "Re: OpenGL not registered despite succesful installation"

 Subscribe Subscribe

This site runs SLAC HyperNews version 1.11-slac-98, derived from the original HyperNews


[ Geant 4 Home | Geant 4 HyperNews | Search | Request New Forum | Feedback ]