Message: Segmentation fault in MT mode with fresh install of Geant4.10.03.p01 Not Logged In (login)
 Next-in-Thread Next-in-Thread
 Next-in-Forum Next-in-Forum

Question Segmentation fault in MT mode with fresh install of Geant4.10.03.p01 

Forum: Installation and Configuration
Date: 19 May, 2017
From: Liz <Liz>

Hi,

I have recently updated to Geant4.10.03.p01 and have a problem with running applications in multithreaded mode with visualization through OpenGL/MesaGL (batch mode seems to run fine, and sequential mode also runs fine with visualization).

Specifially, if I run ./example B1 and then input on state idle> /control/execute run1.mac, the output near the end of the program gets a segmentation fault:

--------------------End of Global Run-----------------------
 The run consists of 100 
 Cumulated dose per run, in scoring volume : 4.09963 picoGy  rms = 1.19418 picoGy 
------------------------------------------------------------

WARNING: 100 events have been kept for refreshing and/or reviewing.

  "/vis/reviewKeptEvents" to review them one by one.
  "/vis/viewer/flush" or "/vis/viewer/rebuild" to see them accumulated.
Segmentation fault

When I run the macro in batch mode (./exampleB1 run1.mac) there is no segmentation fault and it runs fine all the way through to exiting.

If anyone has any thoughts on what could be happening (e.g. requirements my system could be failing to meet?) I would very much appreciate some input.

PS: I run Scientific Linux 6.9, CMake is version 3.8.0 and I use the devtoolset-6 gcc compiler which is version 6.2.1.

If relevant:

[]$ lspci | grep VGA 00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 06)

[]$ glxinfo | grep OpenGL OpenGL vendor string: Intel Open Source Technology Center OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Haswell Desktop OpenGL version string: 2.1 Mesa 11.0.7 OpenGL shading language version string: 1.30 OpenGL extensions:

Inline Depth:
 1 1
 All All
Outline Depth:
 1 1
 2 2
 All All
Add message: (add)

1 None: Re: Segmentation fault in MT mode with fresh install of Geant4.10.03.p01   (Liz - 22 May, 2017)
(_ None: Re: Segmentation fault in MT mode with fresh install of Geant4.10.03.p01   (Garnier Laurent - 22 May, 2017)
(_ More: Re: Segmentation fault in MT mode with fresh install of Geant4.10.03.p01   (Liz - 23 May, 2017)
(_ Idea: Re: Segmentation fault in MT mode with fresh install of Geant4.10.03.p01   (Garnier Laurent - 23 May, 2017)
(_ Ok: Re: Segmentation fault in MT mode with fresh install of Geant4.10.03.p01   (Liz - 30 May, 2017)
 Add Message Add Message
to: "Segmentation fault in MT mode with fresh install of Geant4.10.03.p01"

 Subscribe Subscribe

This site runs SLAC HyperNews version 1.11-slac-98, derived from the original HyperNews


[ Geant 4 Home | Geant 4 HyperNews | Search | Request New Forum | Feedback ]