Message: Problems Installing OpenScientist for Geant4 Not Logged In (login)
 Next-in-Thread Next-in-Thread
 Next-in-Forum Next-in-Forum

Question Problems Installing OpenScientist for Geant4 

Forum: Installation and Configuration
Date: 06 Jul, 2012
From: William Webster <William Webster>

I'm trying to build OpenScientist to use with Geant4 and I'm running into some difficulties.

Firstly, the details of my systems

OS = Ubuntu 11.04 gcc version = 4.4.5 shell type = bash OpenScientist Package (name as downloaded)= osc_vis_source_16.11.6.zip Geant4 version = 9.4 CLHEP version = 2.1.0.1

I have been following the 'build from source' instructions on the OpenScientist website. I have run . ./setup.sh ./sh/build without any problems (Baring those fixed by downloading some missing packages!)

As predicted on the instructions for building from source for Geant4 when I run the command ./sh/build -group Geant4 I get the error ../source/BestUnit.cxx:5: fatal error: G4UnitsTable.hh: No such file or directory

I've had a look at the files /foreign/CLHEP.obuild and foreign/Geant4.obuild. Unlike what is shown on the website, there is no G4_home variable or CLHEP_home variable to reset (as per the instructions online). Rather the files look for CLHEP_BASE_DIR and G4INSTALL and G4LIB.

When I first open a terminal window, I run a script which, among a few other things, runs the source env.sh script for the geant4 package which sets G4INSTALL=/home/william/geant4/install/9.4/src/geant4 G4LIB=/home/william/geant4/install/9.4/lib/geant4 CLHEP_BASE_DIR=/home/william/clhep/install/2.1.0.1

Indeed using the command echo $G4INSTALL confirms that the variable directs to the above. Likewise for LIB and CLHEP

However, the error ../source/BestUnit.cxx:5: fatal error: G4UnitsTable.hh: No such file or directory is still occuring!

I've tried adapting the instructions online (which no longer seem to be valid for this build of OpenScientist?!?) by manually inserting the address for CLHEP_BASE_DIR where requested. I then just get the error WARNING : $/home/william/clhep/install/2.1.0.1/include not found.

I don't know what I'm doing wrong here and simply don't know enough about this type of coding to be able to diagnose the problem. Thus I turn to you all and your experience, and hope that you might be able to help me!

I have sent an email (similar to the above) to the OpenScientist mailing list but as this is quite an urgent problem now (I need to start using OpenScientist to gather results for my first year report, a first draft of which is due in a few weeks!) so thought it best to post here as well!

If there's any further information you need to help diagnose the problem, please let me know.

Thank you for your time,

Kindest regards,

Will

Inline Depth:
 1 1
 All All
Outline Depth:
 1 1
 2 2
 All All
Add message: (add)

1 None: Re: Problems Installing OpenScientist for Geant4   (Ben Morgan - 09 Jul, 2012)
 Add Message Add Message
to: "Problems Installing OpenScientist for Geant4"

 Subscribe Subscribe

This site runs SLAC HyperNews version 1.11-slac-98, derived from the original HyperNews


[ Geant 4 Home | Geant 4 HyperNews | Search | Request New Forum | Feedback ]