Message: Re: successful installation of genat4 Not Logged In (login)
 Next-in-Thread Next-in-Thread
 Next-in-Forum Next-in-Forum

None Re: successful installation of genat4 

Forum: Installation and Configuration
Re: None successful installation of genat4
Date: 08 May, 2011
From: Will Webster <Will Webster>

Hi there,

The message you have received there is what you should normally get after a successful build of Geant4. If you can run source env.sh or an appropriate command for your system and you get no problems, then you should be ok. Note that this is something you will have to do each time you want to use Geant4; it sets up all the 'environment variables' which tell the compiler where it can find everything it needs to run a Geant4 program.

I found installing Geant4 a little troublesome when I first started (about two years ago) as the online documentation seemed to a little poor and unclear. I found the following course particularly helpful...

http://www.ge.infn.it/geant4/events/ptb_2009/lecture_notes.html

Go straight to the Geant4 Installation section and it will walk you through the whole process and show you have to test that everything is running correctly.

Then, the easiest way to check that it is all working correctly is to run one of the example programs. Go to the same web link as above and click on 'Novice examples,' and follow the instructions through. If everything runs as it should, then you're probably sorted.

If you do get any error messages, search them online; no doubt someone else will have had the same problem as you. Failing that, post on here or send me a message and I'll see if I can get you sorted.

Kindest regards,

Will

 Add Message Add Message
to: "Re: successful installation of genat4"

 Subscribe Subscribe

This site runs SLAC HyperNews version 1.11-slac-98, derived from the original HyperNews


[ Geant 4 Home | Geant 4 HyperNews | Search | Request New Forum | Feedback ]