Message: ld: library not found for -lXm Not Logged In (login)
 Next-in-Thread Next-in-Thread
 Next-in-Forum Next-in-Forum

Question ld: library not found for -lXm  

Forum: Installation and Configuration
Date: 20 Jun, 2010
From: Neil Fazel <Neil Fazel>

Hello. I have built geant4.9.3.p01 on a MacBook running Leopard. Things were working smoothly until I decided to make G4UIXm for Xm support. I rebuilt geant4 with G4UI_BUILD_XM_SESSION set; then did "export G4UI_USE_XM=1", and tried to recompile my own code. Now it complains that it can't find -lXm, even though I have an OpenMotif version of libXm and I have added its path to DYLD_LIBRARY_PATH:

fnal@neilfazelsmacbook[LWFA][47]> ls /usr/OpenMotif/lib/libXm.*

/usr/OpenMotif/lib/libXm.3.1.dylib /usr/OpenMotif/lib/libXm.a

/usr/OpenMotif/lib/libXm.3.dylib /usr/OpenMotif/lib/libXm.dylib

fnal@neilfazelsmacbook[LWFA][48]> echo $DYLD_LIBRARY_PATH

/usr/local/lib:/usr/OpenMotif/lib

fnal@neilfazelsmacbook[LWFA][49]> make

Creating shared library /Users/fnal/g4work/tmp/Darwin-g++/LWFA/libLWFA.dylib ...

ld: library not found for -lXm

collect2: ld returned 1 exit status

make: *** [/Users/fnal/g4work/tmp/Darwin-g++/LWFA/libLWFA.dylib] Error 1

I would appreciate any tips on what might be amiss here.

Thanks, Neil

Inline Depth:
 1 1
 All All
Outline Depth:
 1 1
 2 2
 All All
Add message: (add)

1 None: Re: ld: library not found for -lXm   (John Allison - 21 Jun, 2010)
1 Question: Re: ld: library not found for -lXm   (Neil Fazel - 21 Jun, 2010)
2 Feedback: Re: ld: library not found for -lXm   (Neil Fazel - 21 Jun, 2010)
1 None: Re: ld: library not found for -lXm   (John Allison - 21 Jun, 2010)
 Add Message Add Message
to: "ld: library not found for -lXm "

 Subscribe Subscribe

This site runs SLAC HyperNews version 1.11-slac-98, derived from the original HyperNews


[ Geant 4 Home | Geant 4 HyperNews | Search | Request New Forum | Feedback ]