Message: Problem running Geant4 8.3 Not Logged In (login)
 Next-in-Thread Next-in-Thread
 Next-in-Forum Next-in-Forum

Question Problem running Geant4 8.3 

Forum: Installation and Configuration
Date: 11 Jun, 2008
From: Francisco <Francisco>

Hi I posted this message on the 30th of May without answer. I think there is a problem with Geant4 because my simulation is running on vis mode. I cannot work at all, because I have many events to simulate and when using vis mode the PC takes too many time. I describe the situation below:

I was simulating a big amount of events (over 200 millions photons) and the programme crashed sending the following message:

terminate called after throwing an instance of 'std::bad_alloc'
  what():  St9bad_alloc
Aborted

I believe I made a mistake allocating memory, in fact with the command "top" on linux I could see that the used memory was close to my RAM memory. But anyway, after three failed attempts to simulate with that amount of events, Geant4 seems not to want to simulate anymore in batch mode and sends the message (without starting the simulation):

Graphics systems deleted. Visualization Manager deleting... G4 kernel has come to Quit state.

but, it simulates with the visualization mode (of course with less events). I compiled the source code of the installation again, and it didn't work. If I want to simulate in batch mode, the program simply stops and send the message. Why is that happening and how can make Geant4 to forget my memory violation and continue with the simulation without rancour?

Thank you

Inline Depth:
 1 1
 All All
Outline Depth:
 1 1
 2 2
 All All
Add message: (add)

1 None: Re: Problem running Geant4 8.3   (Tom Roberts - 11 Jun, 2008)
 Add Message Add Message
to: "Problem running Geant4 8.3"

 Subscribe Subscribe

This site runs SLAC HyperNews version 1.11-slac-98, derived from the original HyperNews


[ Geant 4 Home | Geant 4 HyperNews | Search | Request New Forum | Feedback ]