Message: G4RadioavtiveDecay no x-ray (gamma) emitted after La-138 decay Not Logged In (login)
 Next-in-Thread Next-in-Thread
 Next-in-Forum Next-in-Forum

Question G4RadioavtiveDecay no x-ray (gamma) emitted after La-138 decay 

Keywords: G4RadioActiveDecay G4PhotonEvaporation SetICM La-138
Forum: Hadronic Processes
Date: 11 Feb, 2008
From: Mark <musashi@icepp.s.u-tokyo.ac.jp>

Hi there,

I am using G4RadioactiveDecay to decay La-138 nuclei. For one particular branch the out put is:

*********************************************************************************************************
* G4Track Information:   Particle = La138[0.0],   Track ID = 1,   Parent ID = 0
*********************************************************************************************************

Step#      X         Y         Z        KineE    dEStep   StepLeng  TrakLeng    Volume     Process
    0   1.12 mm   1.17 cm   1.52 cm      0 eV      0 eV      0 fm      0 fm      Crystal    initStep
    1   1.12 mm   1.17 cm   1.52 cm      0 eV      0 eV      0 fm      0 fm      Crystal  RadioactiveDecay
    :----- List of 2ndaries - #SpawnInStep=  4(Rest= 4,Along= 0,Post= 0), #SpawnTotal=  4 ---------------
    :   1.12 mm   1.17 cm   1.52 cm  0.372 eV Ba138[0.0]
    :   1.12 mm   1.17 cm   1.52 cm   1.44 MeV     gamma
    :   1.12 mm   1.17 cm   1.52 cm   37.2 keV     gamma
    :   1.12 mm   1.17 cm   1.52 cm    309 keV      nu_e
    :----------------------------------------------------------------- EndOf2ndaries Info ---------------

*********************************************************************************************************
 while once in a while it does this:

*********************************************************************************************************
* G4Track Information:   Particle = La138[0.0],   Track ID = 1,   Parent ID = 0
*********************************************************************************************************

Step#      X         Y         Z        KineE    dEStep   StepLeng  TrakLeng    Volume     Process
    0   29.1 um   6.66 mm    2.2 cm      0 eV      0 eV      0 fm      0 fm      Crystal    initStep
    1   29.1 um   6.66 mm    2.2 cm      0 eV      0 eV      0 fm      0 fm      Crystal  RadioactiveDecay
    :----- List of 2ndaries - #SpawnInStep=  3(Rest= 3,Along= 0,Post= 0), #SpawnTotal=  3 ---------------
    :   29.1 um   6.66 mm    2.2 cm  0.372 eV Ba138[0.0]
    :   29.1 um   6.66 mm    2.2 cm   1.44 MeV     gamma
    :   29.1 um   6.66 mm    2.2 cm    309 keV      nu_e
    :----------------------------------------------------------------- EndOf2ndaries Info ---------------

*********************************************************************************************************

The 37.2keV x-ray is missing. This little guy is quite important for me.

Also, in the documentation for G4RadioactiveDecay it says it uses G4PhotonEvaporation but I can't see it anywhere in the code. The reason I wonder is that I want to try and SetICM() for PhotonEvaporation so that I get out electrons instead of the x-rays sometimes. Any ideas of how to make sure that this happens too?

Thanks in advance for any help,

Mark

Inline Depth:
 1 1
 All All
Outline Depth:
 1 1
 2 2
 All All
Add message: (add)

 Add Message Add Message
to: "G4RadioavtiveDecay no x-ray (gamma) emitted after La-138 decay"

 Subscribe Subscribe

This site runs SLAC HyperNews version 1.11-slac-98, derived from the original HyperNews


[ Geant 4 Home | Geant 4 HyperNews | Search | Request New Forum | Feedback ]