Message: Generating point on surface of a polycone generating invalid points. Not Logged In (login)
 Next-in-Thread Next-in-Thread
 Next-in-Forum Next-in-Forum

None Generating point on surface of a polycone generating invalid points. 

Forum: Geometry
Date: 13 Feb, 2008
From: Henrik <SI@wcreplays.com>

I have a polycone in my simulation, and want to generate random points on this to use as source points. However, occasionally the generated point is up to a meter away from the actual surface of my polycone. In addition, if I create a G4subtractionsolid using my polycone in order to cut holes into it, PointOnSurface seems to start ignoring portions on the polycone which should not have been effected, and the SurfaceNormal function also seems to stop working properly, when a point is generated on a diagonal surface the vector still has Z = 0.

Inline Depth:
 1 1
 All All
Outline Depth:
 1 1
 2 2
 All All
Add message: (add)

1 None: Re: Generating point on surface of a polycone generating invalid points   (Tatiana Nikitina - 13 Feb, 2008)
1 None: Re: Generating point on surface of a polycone generating invalid points   (Henrik - 13 Feb, 2008)
3 None: Re: Generating point on surface of a polycone generating invalid points   (Tatiana Nikitina - 13 Feb, 2008)
1 None: Re: Generating point on surface of a polycone generating invalid points   (Henrik - 14 Feb, 2008)
 Add Message Add Message
to: "Generating point on surface of a polycone generating invalid points."

 Subscribe Subscribe

This site runs SLAC HyperNews version 1.11-slac-98, derived from the original HyperNews


[ Geant 4 Home | Geant 4 HyperNews | Search | Request New Forum | Feedback ]