Message: HELP! I'm getting linking errors "undefined reference to:..." Not Logged In (login)
 Next-in-Thread Next-in-Thread
 Next-in-Forum Next-in-Forum

Question HELP! I'm getting linking errors "undefined reference to:..." 

Keywords: linking failure example A01 undefined references geant4.7.0.p01 Linux
Forum: Documentation and Examples
Date: 30 Apr, 2005
From: Blair Smith <bmsmith@lsu.edu>

I've just upgraded to geant4.7.0.p01 running on Linux Fedora Core 3. I was testing my install on example A01, all the source compiled OK but when linking to make A01app all manner of "undefined reference to:..." messages, where the things being referenced are a huge number of methods.

What is going on?

I've built geant as usual with,

./Configure -build

./Configure -install

./Configure

source env.sh

My G4INSTAll=/usr/local/apps/geant4/geant4.7.0.p01

Here's just a portion of the linking error messages that I get when compiling/linking example A01, --- . . . /usr/local/apps/geant4/geant4.7.0.p01/lib/Linux-g++/libG4Tree.a(G4ASCIITreeSceneHandler.o)(.text+0x1806): In function `G4ASCIITreeSceneHandler::RequestPrimitives(G4VSolid const&)':

: undefined reference to `operator<<(std::basic_ostream<char, std::char_traits<char> >&, G4BestUnit)'
/usr/local/apps/geant4/geant4.7.0.p01/lib/Linux-g++/libG4Tree.a(G4ASCIITreeSceneHandler.o)(.text+0x180e): In function `G4ASCIITreeSceneHandler::RequestPrimitives(G4VSolid const&)':
: undefined reference to `G4BestUnit::~G4BestUnit()'
/usr/local/apps/geant4/geant4.7.0.p01/lib/Linux-g++/libG4Tree.a(G4ASCIITreeSceneHandler.o)(.text+0x183b): In function `G4ASCIITreeSceneHandler::RequestPrimitives(G4VSolid const&)':
: undefined reference to `G4BestUnit::~G4BestUnit()'
. . . --- there are so many such messages they overrun the shell display buffer.

Could someone please help me out with this?

Inline Depth:
 1 1
 All All
Outline Depth:
 1 1
 2 2
 All All
Add message: (add)

1 Ok: Re: HELP! I'm getting linking errors "undefined reference to:..."   (Blair Smith - 16 Aug, 2005)
 Add Message Add Message
to: "HELP! I'm getting linking errors "undefined reference to:...""

 Subscribe Subscribe

This site runs SLAC HyperNews version 1.11-slac-98, derived from the original HyperNews


[ Geant 4 Home | Geant 4 HyperNews | Search | Request New Forum | Feedback ]