Message: BremssstrahlungSplitting not working in Version 10.0 Not Logged In (login)
 Next-in-Thread Next-in-Thread
 Next-in-Forum Next-in-Forum

None BremssstrahlungSplitting not working in Version 10.0 

Forum: Biasing and Scoring
Date: 13 Mar, 2014
From: <MJM>

Hello,

While trying to migrate our code from version 9.6-p2 to version 10.0-p1, our BremsstrahlungSplitting has stopped working. We have implemented BremsstrahlungSplitting using G4WrapperProcess - basically as described on the last 6 pages of your EvenBiasing-Tutorial (http://geant4.slac.stanford.edu/SLACTutorial14/EventBiasing.pdf) or shown in this example from another user: http://hypernews.slac.stanford.edu/HyperNews/geant4/get/emprocess/1169.html. However, while it works fine in version 9.6-p2, we get the following error in the 10.0-p1 version:

### ===  Deexcitation model UAtomDeexcitation is activated for 1 region:
          DefaultRegionForTheWorld

### === G4UAtomicDeexcitation::InitialiseForNewRun()
### ===  PIXE model for hadrons: Empirical  1
### ===  PIXE model for e+-:     Livermore  1

 *** Break *** segmentation violation

=========================================================== There was a crash. This is the entire stack trace of all threads: ===========================================================

Thread 1 (process 6353):

#0  0x00007fff842166ac in wait4 ()
#1  0x00007fff83db4002 in system ()
#2  0x000000010dd3af49 in TUnixSystem::StackTrace ()
#3  0x000000010dd38aa4 in TUnixSystem::DispatchSignals ()
#4  <signal handler called>
#5  0x000000010c5af903 in G4LossTableBuilder::BuildDEDXTable ()
#6  0x000000010c5b3fe7 in G4LossTableManager::BuildTables ()
#7  0x000000010c5b390b in G4LossTableManager::BuildPhysicsTable ()
#8  0x000000010c5c0b2f in G4VEnergyLossProcess::BuildPhysicsTable ()
#9  0x000000010c267f02 in G4VUserPhysicsList::BuildPhysicsTable ()
#10 0x000000010c2672a4 in G4VUserPhysicsList::BuildPhysicsTable ()
#11 0x000000010c254141 in G4RunManagerKernel::BuildPhysicsTables ()
#12 0x000000010c253f79 in G4RunManagerKernel::RunInitialization ()
#13 0x000000010c247f94 in G4RunManager::RunInitialization ()
#14 0x000000010c247d37 in G4RunManager::BeamOn ()
#15 0x000000010c25cb2b in G4RunMessenger::SetNewValue ()
#16 0x000000010db060a7 in G4UIcommand::DoIt ()
#17 0x000000010db1cfdd in G4UImanager::ApplyCommand ()
#18 0x000000010dafecad in G4UIbatch::ExecCommand ()
#19 0x000000010dafeeb8 in G4UIbatch::SessionStart ()
#20 0x000000010db1a5d9 in G4UImanager::ExecuteMacroFile ()
#21 0x000000010db165fe in G4UIcontrolMessenger::SetNewValue ()
#22 0x000000010db060a7 in G4UIcommand::DoIt ()
#23 0x000000010db1cfdd in G4UImanager::ApplyCommand ()
#24 0x000000010bacbe6c in main ()
===========================================================

The lines below might hint at the cause of the crash. If they do not help you then please submit a bug report at http://root.cern.ch/bugs. Please post the ENTIRE stack trace from above as an attachment in addition to anything else that might help us fixing this issue. ===========================================================

#5  0x000000010c5af903 in G4LossTableBuilder::BuildDEDXTable ()
#6  0x000000010c5b3fe7 in G4LossTableManager::BuildTables ()
#7  0x000000010c5b390b in G4LossTableManager::BuildPhysicsTable ()
#8  0x000000010c5c0b2f in G4VEnergyLossProcess::BuildPhysicsTable ()
#9  0x000000010c267f02 in G4VUserPhysicsList::BuildPhysicsTable ()
#10 0x000000010c2672a4 in G4VUserPhysicsList::BuildPhysicsTable ()
#11 0x000000010c254141 in G4RunManagerKernel::BuildPhysicsTables ()
#12 0x000000010c253f79 in G4RunManagerKernel::RunInitialization ()
#13 0x000000010c247f94 in G4RunManager::RunInitialization ()
#14 0x000000010c247d37 in G4RunManager::BeamOn ()
#15 0x000000010c25cb2b in G4RunMessenger::SetNewValue ()
#16 0x000000010db060a7 in G4UIcommand::DoIt ()
#17 0x000000010db1cfdd in G4UImanager::ApplyCommand ()
#18 0x000000010dafecad in G4UIbatch::ExecCommand ()
#19 0x000000010dafeeb8 in G4UIbatch::SessionStart ()
#20 0x000000010db1a5d9 in G4UImanager::ExecuteMacroFile ()
#21 0x000000010db165fe in G4UIcontrolMessenger::SetNewValue ()
#22 0x000000010db060a7 in G4UIcommand::DoIt ()
#23 0x000000010db1cfdd in G4UImanager::ApplyCommand ()
#24 0x000000010bacbe6c in main ()
===========================================================

Any help is greatly appreciated, Thank you, MJM

Inline Depth:
 1 1
 All All
Outline Depth:
 1 1
 2 2
 All All
Add message: (add)

1 None: Re: BremssstrahlungSplitting not working in Version 10.0   (Daren Sawkey - 14 Mar, 2014)
1 None: Re: BremssstrahlungSplitting not working in Version 10.0   (MJM - 16 Mar, 2014)
(_ None: Re: BremssstrahlungSplitting not working in Version 10.0   (Daren Sawkey - 18 Mar, 2014)
(_ None: Re: BremssstrahlungSplitting not working in Version 10.0   (MJM - 19 Mar, 2014)
2 Idea: Re: BremssstrahlungSplitting not working in Version 10.0   (Vladimir Ivanchenko - 19 Mar, 2014)
3 More: Re: BremssstrahlungSplitting not working in Version 10.0   (MJM - 19 Mar, 2014)
 Add Message Add Message
to: "BremssstrahlungSplitting not working in Version 10.0"

 Subscribe Subscribe

This site runs SLAC HyperNews version 1.11-slac-98, derived from the original HyperNews