Message: Re: Request for a new forum fails Not Logged In (login)
 Next-in-Thread Next-in-Thread
 Next-in-Forum Next-in-Forum

None Re: Request for a new forum fails 

Forum: Hypernews Feedback/Problems
Date: 09 Dec, 2005
From: Terry Y Hung <Terry Y Hung>

Hi Tomasz,

   I digged into my notes and found that the original "Error evaluating: 
&printReqForm(), No such file or directory" could very well be caused by
not having created a "CATEGORIES" in the hndocs directory.

   One example of this file:

    1 General Matters
    2 Detector Response Simulation
    3 Analysis

   The first field is the category of a forum. The rest of the line is the
description of this  forum. If this is the case, I'll change request-forum.pl so
that it will check the CATEGORIES file itself and give better error message to
the installer.

   Thanks!

-- 
Terry Hung - Stanford Linear Accelerator Center
phone: 650-926-3618
e-mail: terryh@slac.stanford.edu 

> 
> Hi,
> 
> Many thanks for your response. I am still trying to debug this issue.
> 
> One thing I have discovered: when I try to request the creation of a new
> forum, the request fails and I see the following message in http error
> log:
> 
> [Fri Dec 09 12:59:10 2005] [error] [client 130.199.48.38] File does not
> exist: /var/www/html/hn, referer:
> http://griddev04.usatlas.bnl.gov/HyperNews/SECURED/change-member.pl
> 
> so the file which is missing is /var/www/html/hn, but what exactly is it?
> 
> Tomasz Wlodek                        | tel 631-344-7448
> Brookhaven Laboratory, Building 510M | fax 631-344-7616
> Upton NY 11973-5000                  |
> 
> On Fri, 9 Dec 105, Terry Hung wrote:
> 
> > Hi Tomasz Wlodek,
> >
> >    When you registered new users by clicking "New Member" on the main
> > page, its URL http://griddev04.usatlas.bnl.gov/HyperNews/add-member.pl was
> > similar to the URL for the "Request a New Forum":
> >
> >    http://griddev04.usatlas.bnl.gov/HyperNews/request-forum.pl
> >
> >    and these two URL runs similiarly. One runs add-member.pl and another
> > runs request-forum.pl. Both use &feval to run the subroutine:
> >
> >    1. &feval('&AddMember()');  [for add-member.pl]
> >    2. &feval('&printReqForm()'); [for request-form.pl]
> >
> >    And both "sub AddMember" and "sub printReqForum" are only a few lines down
> > in these two .pl files. So it it is strange that one worked while another
> > didn't.
> >
> >    As Pete mentioned, this "Request a New Forum" only generate a email to
> > the administrator (HyperNews-Owner) with all the forum information. So
> > maybe you can skip this step for now and runs the actual script that
> > creates the forum:
> >
> >    $ cd hndocs/Admin
> >    $ ./.scripts/create-forum.pl
> >
> >    and see if it works there. There is a line in hnrc that specifies the
> > mail master. For example, it may look like this:
> >
> >    @hnMailAnnounce = ('mail-master@some.site.edu');
> >
> >    and the request to set up the mail alias will be sent to here. But getting
> > the email gateway to work is really the second step. See if the basic
> > posting works or not first once you create the forum with create-forum.pl.
> >
> >    regards,
> >
> > --
> > Terry Hung - Stanford Linear Accelerator Center
> > phone: 650-926-3618
> > e-mail: terryh@slac.stanford.edu
> >
> >
> > >
> > > *** Discussion title: Hypernews Feedback/Problems
> > >
> > > Hi,
> > >
> > > I am installing HyperNews. I can register new users, now I try to create
> > > new forum. I click "request new forum" and I get an error:
> > >
> > > <message begins:> Error using HyperNews at griddev04.usatlas.bnl.gov If
> > > you need help, please contact the administrator of HyperNews at
> > > griddev04.usatlas.bnl.gov: (email skipped for spammers) . Please include
> > > the following information.
> > >
> > > Error evaluating: &printReqForm() No such file or directory <message
> > > ends>
> > >
> > > This is followd by a dump (included below).
> > >
> > > I know, something is wrong with my setup, but can anyone point me to
> > > what exactly?
> > >
> > > Tomasz Wlodek
> > >
> > > URL: http://griddev04.usatlas.bnl.gov/HyperNews/request-forum.pl Request
> > > URL: /HyperNews/request-forum.pl HTTP User Agent: Mozilla/5.0 (X11; U;
> > > SunOS sun4u; en-US; rv:1.6) Gecko/20040126 Remote User: tw
> > > (Authenticated by cookie) Server Software: Apache/2.0.46 (Red Hat)
> > > Server OS: Linux griddev04.usatlas.bnl.gov 2.4.21-37.ELsmp #1 SMP Wed
> > > Sep 7 13:28:55 EDT 2005 i686 i686 i386 GNU/Linux Server User:Group:
> > > apache:apache Server Administrator: root@localhost Perl Version: 5.008
> > > HyperNews Version: 1.11-slac-30 HyperNews Administrator: ... (skipped)
> > > ...
> > >
> > > Traceback:
> > >
> > > Calling: main::HNError In File: .scripts/hn-lib.pl At Line: 282
> > >
> > > Calling: main::feval In File:
> > > /var/www/cgi-bin/HyperNews/request-forum.pl At Line: 47
> > >
> > > ENV: 'DOCUMENT_ROOT' = '/var/www/html' 'GATEWAY_INTERFACE' = 'CGI/1.1'
> > > 'HTTP_ACCEPT' =
> > > 'text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,image/jpeg,image/gif;q=0.2,*/*;q=0.1'
> > > 'HTTP_ACCEPT_CHARSET' = 'ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7'
> > > 'HTTP_ACCEPT_ENCODING' = 'gzip,deflate' 'HTTP_ACCEPT_LANGUAGE' =
> > > 'en-us,en;q=0.5' 'HTTP_CONNECTION' = 'keep-alive' 'HTTP_COOKIE' =
> > > 'HN_USER_PASS=tw:HNNq9YKVl9FZ.' 'HTTP_HOST' =
> > > 'griddev04.usatlas.bnl.gov' 'HTTP_KEEP_ALIVE' = '300' 'HTTP_REFERER' = '
> > > http://griddev04.usatlas.bnl.gov/HyperNews/SECURED/change-member.pl '
> > > 'HTTP_USER_AGENT' = 'Mozilla/5.0 (X11; U; SunOS sun4u; en-US; rv:1.6)
> > > Gecko/20040126' 'ORACLE_HOME' = '' 'ORACLE_SID' = '' 'PATH' =
> > > '/bin:/usr/bin' 'QUERY_STRING' = '' 'REMOTE_ADDR' = '130.199.48.38'
> > > 'REMOTE_PORT' = '40735' 'REQUEST_METHOD' = 'GET' 'REQUEST_URI' =
> > > '/HyperNews/request-forum.pl' 'SCRIPT_FILENAME' =
> > > '/var/www/cgi-bin/HyperNews/request-forum.pl' 'SCRIPT_NAME' =
> > > '/HyperNews/request-forum.pl' 'SERVER_ADDR' = '130.199.185.31'
> > > 'SERVER_ADMIN' = ' root@localhost ' 'SERVER_NAME' =
> > > 'griddev04.usatlas.bnl.gov' 'SERVER_PORT' = '80' 'SERVER_PROTOCOL' =
> > > 'HTTP/1.1' 'SERVER_SIGNATURE' = ' Apache/2.0.46 (Red Hat) Server at
> > > griddev04.usatlas.bnl.gov Port 80 ' 'SERVER_SOFTWARE' = 'Apache/2.0.46
> > > (Red Hat)' 'UNIQUE_ID' = ' jNZFDoLHuR8AAHYuM@IAAAAG '
> > >
> > > -------------------------------------------------------------
> > > Visit this SLAC message (to reply or unsubscribe) at:
> > > http://hypernews.slac.stanford.edu/HyperNews/hypernews/get/HNFeedBack/5.html
> >
> >
> 

 Add Message Add Message
to: "Re: Request for a new forum fails"

 Subscribe Subscribe

This site runs SLAC HyperNews version 1.11-slac-98, derived from the original HyperNews


[ SLAC HyperNews Home | Search | Feedback ]