Message: Re: Request for a new forum fails Not Logged In (login)
 Next-in-Thread Next-in-Thread
 Next-in-Forum Next-in-Forum

None Re: Request for a new forum fails 

Forum: Hypernews Feedback/Problems
Re: Question Request for a new forum fails (Tomasz Wlodek)
Date: 09 Dec, 2005
From: Terry Y Hung <Terry Y Hung>

Hi Tomasz Wlodek,

   When you registered new users by clicking "New Member" on the main
page, its URL http://griddev04.usatlas.bnl.gov/HyperNews/add-member.pl was
similar to the URL for the "Request a New Forum":

   http://griddev04.usatlas.bnl.gov/HyperNews/request-forum.pl

   and these two URL runs similiarly. One runs add-member.pl and another
runs request-forum.pl. Both use &feval to run the subroutine:

   1. &feval('&AddMember()');  [for add-member.pl]
   2. &feval('&printReqForm()'); [for request-form.pl]

   And both "sub AddMember" and "sub printReqForum" are only a few lines down
in these two .pl files. So it it is strange that one worked while another
didn't.

   As Pete mentioned, this "Request a New Forum" only generate a email to
the administrator (HyperNews-Owner) with all the forum information. So
maybe you can skip this step for now and runs the actual script that
creates the forum: 

   $ cd hndocs/Admin
   $ ./.scripts/create-forum.pl

   and see if it works there. There is a line in hnrc that specifies the
mail master. For example, it may look like this:

   @hnMailAnnounce = ('mail-master@some.site.edu');

   and the request to set up the mail alias will be sent to here. But getting
the email gateway to work is really the second step. See if the basic 
posting works or not first once you create the forum with create-forum.pl.
 
   regards,

-- 
Terry Hung - Stanford Linear Accelerator Center
phone: 650-926-3618
e-mail: terryh@slac.stanford.edu 

 
> 
> *** Discussion title: Hypernews Feedback/Problems
> 
> Hi,
> 
> I am installing HyperNews. I can register new users, now I try to create
> new forum. I click "request new forum" and I get an error:
> 
> <message begins:> Error using HyperNews at griddev04.usatlas.bnl.gov If
> you need help, please contact the administrator of HyperNews at
> griddev04.usatlas.bnl.gov: (email skipped for spammers) . Please include
> the following information.
> 
> Error evaluating: &printReqForm() No such file or directory <message
> ends>
> 
> This is followd by a dump (included below).
> 
> I know, something is wrong with my setup, but can anyone point me to
> what exactly?
> 
> Tomasz Wlodek
> 
> URL: http://griddev04.usatlas.bnl.gov/HyperNews/request-forum.pl Request
> URL: /HyperNews/request-forum.pl HTTP User Agent: Mozilla/5.0 (X11; U;
> SunOS sun4u; en-US; rv:1.6) Gecko/20040126 Remote User: tw
> (Authenticated by cookie) Server Software: Apache/2.0.46 (Red Hat)
> Server OS: Linux griddev04.usatlas.bnl.gov 2.4.21-37.ELsmp #1 SMP Wed
> Sep 7 13:28:55 EDT 2005 i686 i686 i386 GNU/Linux Server User:Group:
> apache:apache Server Administrator: root@localhost Perl Version: 5.008
> HyperNews Version: 1.11-slac-30 HyperNews Administrator: ... (skipped)
> ...
> 
> Traceback:
> 
> Calling: main::HNError In File: .scripts/hn-lib.pl At Line: 282
> 
> Calling: main::feval In File:
> /var/www/cgi-bin/HyperNews/request-forum.pl At Line: 47
> 
> ENV: 'DOCUMENT_ROOT' = '/var/www/html' 'GATEWAY_INTERFACE' = 'CGI/1.1'
> 'HTTP_ACCEPT' =
> 'text/xml,application/xml,application/xhtml+xml,text/html;q=0.9,text/plain;q=0.8,image/png,image/jpeg,image/gif;q=0.2,*/*;q=0.1'
> 'HTTP_ACCEPT_CHARSET' = 'ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7'
> 'HTTP_ACCEPT_ENCODING' = 'gzip,deflate' 'HTTP_ACCEPT_LANGUAGE' =
> 'en-us,en;q=0.5' 'HTTP_CONNECTION' = 'keep-alive' 'HTTP_COOKIE' =
> 'HN_USER_PASS=tw:HNNq9YKVl9FZ.' 'HTTP_HOST' =
> 'griddev04.usatlas.bnl.gov' 'HTTP_KEEP_ALIVE' = '300' 'HTTP_REFERER' = '
> http://griddev04.usatlas.bnl.gov/HyperNews/SECURED/change-member.pl '
> 'HTTP_USER_AGENT' = 'Mozilla/5.0 (X11; U; SunOS sun4u; en-US; rv:1.6)
> Gecko/20040126' 'ORACLE_HOME' = '' 'ORACLE_SID' = '' 'PATH' =
> '/bin:/usr/bin' 'QUERY_STRING' = '' 'REMOTE_ADDR' = '130.199.48.38'
> 'REMOTE_PORT' = '40735' 'REQUEST_METHOD' = 'GET' 'REQUEST_URI' =
> '/HyperNews/request-forum.pl' 'SCRIPT_FILENAME' =
> '/var/www/cgi-bin/HyperNews/request-forum.pl' 'SCRIPT_NAME' =
> '/HyperNews/request-forum.pl' 'SERVER_ADDR' = '130.199.185.31'
> 'SERVER_ADMIN' = ' root@localhost ' 'SERVER_NAME' =
> 'griddev04.usatlas.bnl.gov' 'SERVER_PORT' = '80' 'SERVER_PROTOCOL' =
> 'HTTP/1.1' 'SERVER_SIGNATURE' = ' Apache/2.0.46 (Red Hat) Server at
> griddev04.usatlas.bnl.gov Port 80 ' 'SERVER_SOFTWARE' = 'Apache/2.0.46
> (Red Hat)' 'UNIQUE_ID' = ' jNZFDoLHuR8AAHYuM@IAAAAG '
> 
> -------------------------------------------------------------
> Visit this SLAC message (to reply or unsubscribe) at: 
> http://hypernews.slac.stanford.edu/HyperNews/hypernews/get/HNFeedBack/5.html

Inline Depth:
 1 1
 All All
Outline Depth:
 1 1
 2 2
 All All
Add message: (add)

1 None: forum e-mail gateway   (Tomasz Wlodek - 27 Jun, 2006)
(_ None: Re: forum e-mail gateway   (Terry Hung - 27 Jun, 2006)
 Add Message Add Message
to: "Re: Request for a new forum fails"

 Subscribe Subscribe

This site runs SLAC HyperNews version 1.11-slac-98, derived from the original HyperNews


[ SLAC HyperNews Home | Search | Feedback ]